tiistai 18. kesäkuuta 2013

Suomen käsityön museossa Käsityö elämässä –juhlavuoden näyttely 15.6.-8.12.2013

Suomen käsityö museo Jyväskylässä on yksi maamme 17:sta erikoismuseosta. Museo on hieno vierailukohde ja nähtävää riittää useammallekin visiitille niin perusnäyttelyiden kuin vaihtuvienkin näyttelyiden merkeissä.

Kuluvan käsityön juhlavuoden 2013 kohokohtana on värikäs Käsityö elämässä –näyttely 15.6.-8.12.2013. Juhlanäyttelyyn liittyy myös tapahtumia, työpajoja ja retkiä.

"Näyttelyn ovat tuottaneet Suomen käsityön museo ja Käsi- ja taideteollisuusliitto Taito ry yhdessä 20 alueellisen käsi- ja taideteollisuusyhdistyksen kanssa. Osa käsi- ja taideteollisuusyhdistyksistä esittäytyy myös Aulagallerian ja Näytönpaikan näyttelyissä.
Koko juhlavuoden teemana on kestävä käsityö, jonka hengessä osa näyttelyrakenteista on toimintansa lopettaneen paperitehtaan kalusteita. Rakenteiden tuunaamiseen on osallistunut suuri joukko kädentaitajia mm. Taitokeskus Aiviasta, Voimalaitos – Nuorten Taitopajalta sekä satoja tilkkuilijoita ympäri Suomen ompelemalla viirejä museon ulkopuolelle.

Kaksitoista eri tavoin käsityöhön sidoksissa olevaa henkilöä on lupautunut kirjoittamaan oman näkemyksensä tämän hetken käsityöstä. Näyttelyn ilmeestä vastaavat Anne Saarikoski ja Riina Toikko. Graafisesta ilmeestä vastaa Villakas – Tiina Leino."

Iloksesi voin kertoa, että olemme juuri sopineet Suomen käsityömuseon ja Punomon yhteistyön käynnistämisestä. Se tulee olemaan ainakin tiedotusta, mutta varmaan muutakin keksimme yhdessä. Jo tulevana syksynä järjestämme museon tiloissa Punomon punonta -kurssin.

Olin mukana juhlanäyttelyn avajaisissa 

...ja tässä muutama satunnaisotos, joita näppäilin runsaslukuisen vierasjoukon päiden välistä:

Näyttelyssä on töitä Käsi- ja taideteollisuusliitto Taito ry:n alueyhdistyksistä ympäri maata.
 

Näyttelyn avajaisissa 15.6. oli museo täynnä väkeä. Kuvassa etualalla museonjohtaja
Simo Kotilainen.


Käsi- ja taideteollisuusliitto Taito ry:n puheenvuoron käytti toiminnanjohtaja Marketta Luutonen
 Teksti ja kuvat: Pirjo Sinervo

2 kommenttia:

  1. Anonyymi10/29/2022

    케게라의 많은 친구는 몇 년 전만 해도 이용할 수 없었던 옵션인 외국 통화, 암호화폐, 외국 주식을 https://xn--2q1br8z.com/ 거래하기 위해 앱을 사용한다. ‘케냐의 워렌 버핏’이 되기를 희망하는 케게라는 이러한 상품들에 대해 더 인식할수록, 대중은 아니더라도 일부 교육받은 케냐인들이 베팅에서 눈을 돌릴 수 있게 될 것이라고 생각한다. “대학 교육을 받지 않은 사람에게 주식 시장을 깨닫게 하는 것은 매우 어렵다”고 말한다. 바카라사이트 에서는 카지노사이트 에 대한 모든 정보를 안내하여드립니다.

    VastaaPoista