keskiviikko 12. syyskuuta 2012

ILOA BUSSIIN JA RATIKKAAN, ILOISIA KOKEMUKSIA TEKIJÖILLE!

Helsingin Taiteiden yö on takana, iloinen ratikka ja bussi yllättivät ja puhututtivat helsinkiläisiä elokuun yössä. Mukana olleet opettajat ja oppilaat ovat yhtä yhteistä kokemusta rikkaampia.

Päällisiä Taiteiden yössä
Helsingin seudun tekstiili- ja teknisen työn opettajien suurprojekti ”ILON OLON ratikat ja bussit” on loppuanalyysejä vaille valmis. Kymmenet opettajat, sadat oppilaat ja hienot yhteistyökumppanit saivat aikaan onnistuneen yhteisöllisen tapahtuman, joka toi käsityön opetusta esille Helsingin Design-pääkaupunkivuonna.
Projektin valmistelu aloitettiin jo vuonna 2010 suunnittelulla ja neuvotteluilla. Helsingin seudun liikennelaitokselta, HKL ja bussiyhtiö Nobina Oy oli tietysti saatava mukaan julkisia liikennevälineitä koskevaan tapahtumaan. Pian mukaan saatiin myös Novita. Myöhemmin tukijoiden joukkoon liittyivät myös Marimekko ja Vallila. Koko projektin ajan tärkeänä yhteistyötahona toimi Designmuseo. Lupien myötä alkoi käytännön työ: istuinten mittaaminen, kaavoitus ja prototyypin ompelu.

Marraskuussa 2010 käsityönopettajat kokoontuivat Designmuseoon inspiroitumaan: Loistavat luennoitsijat, tekstiilitaiteilija Virpi Vesanen-Laukkanen sekä teollinen muotoilija Hannu Kähönen, johdattivat opettajat julkisen tilan luonteen, sen mahdollisuuksien ja haasteiden, ääreen. Vesanen-Laukkanen esitteli omaa pitsibussi-teostaan ja Kähönen uusien ratikoiden suunnittelua osana Helsingin katukuvaa ja asukkaiden ”olohuonetta”.

Yhä lähemmäs koulujen arkea päästiin, kun hankkeeseen sitoutuneet opettajat kohtasivat Infotilaisuudessa Designmuseossa syyskuun lopulla 2011. Muotoilukasvatuksen läänintaiteilija ja käsityökirjailija Mari Savio (Surrur – tee oma Marimekkosi, WSOY) esitteli opettajille ideoita ja ajatuksia sekä veti työpajaa, jossa opet saattoivat ideoida päällisten toteutusta. Illan aikana jäljennettiin myös kaavat ja saatiin yhteistyökumppaneiden materiaaleja kouluille vietäviksi.
Näin ideointi ja toteutus kouluissa ja oppilaitoksissa ympäri pääkaupunkiseutua saattoi alkaa! Opettajat teetättivät suunnittelu- ja valmistustyön jokainen omalla tavallaan. Suunnittelua tehtiin parityönä, kierrätettiin ideoita tai vaikkapa äänestettiin parhaista suunnitelmista. Toteutustekniikat olivat moninaiset: kirjontaa käsin ja koneella, lankatekniikoita, kankaanpainantaa, kierrätystä…  ja tietysti paljon koneompelua! Ideoita ja neuvoja jaettiin projektiin osallistuvien opettajien yhteisellä sähköpostilistalla sekä blogissa (http://ilonolonblogi.blogspot.com/).  

3.-4.2.2012 Designmuseolla vietettiin Designpääkaupunkiviikonloppua, jossa Kruunuhaan yläasteen oppilaat valmistivat istuinpäällisiä riemukkain värein. Harmaat kankaat peittyivät huopakukkasiin, muhkeisiin lankatupsuihin ja erilaisiin tilkkukuvioihin.  Ensimmäinen valmistunut istuinpäällinen pääsi koeajelulle Designviikonlopun kunniaksi ratikkalinjalla 10. Viikonloppua jatkettiin lauantaina nonstop -työpajoissa, joissa museon kävijät pääsivät osallistumaan päällisten tekoon. 
Kruununhaan yläasteen oppilaiden työskentelyä Designmuseolla
Esimakua päällisten upeasta kirjosta saatiin toukokuussa 2012, kun joukko opettajia kokoontui Aurinkolahden peruskoululle palosuojaamaan päällisiä. Kasseista ja pusseista paljastui toinen toistaan riemukkaampia ja värikkäämpiä taideteoksia!
Palosuojausta
Keskiviikkona 22.8. Helsingin seudun tekstiiliopettajien hallituksen jäsenet muutaman lisävahvistuksen kera marssivat viimein Koskelan ratikkahalliin sekä bussivarikolle huputtamaan kolmosen ratikkaa ja Jokeri-bussia (550). Muutama ylimääräinen hikipisara vuodatettiin, kun penkkien irrottaminen ja niiden takaisin asettaminen pullein päällisin osoittautui melko hankalaksi hommaksi! Kokonaisuudesta tuli kuitenkin upea!

Taiteiden yön aamuna projektin koordinaattori, Kruunuhaan yläasteen käsityönopettaja Sari Siekkinen-Vappula odotti turhaan kolmosen ratikkaa pysäkillä, kun selvisi, että HSL oli laittanut epähuomiossa ratikan kulkemaan linjalla 7! Ongelma saatiin pian ratkaistua ja ratikka pyöri 3B:n reitillä matkustajien ilona perjantai-iltaan saakka. Hallituksen jäsenet bongasivat monta iloista kommenttia bussin ja ratikan matkustajilta. Useat matkustajat katselivat jokaisen päällisen tarkasti kulkien läpi ratikan ja bussin. Teknisten opettajien oppilaillaan teettämät pulmapelit hupenivat laatikosta jo alkuillasta ilahtuneiden matkustajien taskuihin.
ILON OLON ratikka liikenteessä
Perjantai-iltana päälliset purettiin kulkuvälineistä ja siirrettiin Designmuseolle seuraavan viikon Paviljongin näyttelyä varten. Päälliset olivat esillä Paviljonki-tilassa 28.9.–2.9. ja mm. kestävän kaupungin suunnittelijat, ihmisoikeusasiantuntijat ja aktivistit pääsivät istumaan päällisille Paviljongin avoimissa yleisötapahtumissa viikon aikana.
Päällisiä Paviljongissa
Avajaisia vietettiin Paviljongissa 28.8. koko päivän. Arjen luksusta -työpajassa Aurinkolahden peruskoulun oppilaiden ohjauksessa valmistettiin pienimuotoisia koruja ja kirjanmerkkejä.
Helsingin teknisten työn opettajat ohjasivat Puu pelittää- työpajassa koneellisen lehtisahan avulla vanerista pulmapelejä ja symboleja. Iltapäivällä tekstiilitaiteilija Virpi Vesanen-Laukkanen kertoi omista yhteisöllisistä projekteistaan liikennevälineissä. Puu pelittää -työpaja jatkui illalla ja tuotoksista syntyi päivän aikana tilataideteos, josta on luettavissa tärkeä ja ajankohtainen sanoma.
Yleisö sai kokeilla illanaikana virkkausta, ryijysolmuja ja jättää jälkensä yhteiseen vieraskirjaan kirjoen. Avajaispuheet pitivät Designmuseon johtaja Jukka Savolainen  ja projektin koordinaattori Sari Siekkinen-Vappula. Mukana oli myös Kruununhaan yläasteen 9.lk:n tanssiryhmän esitys "Keskustelua  istuen ja liikkeessä". Tanssijat olivat osallistuneet ILON OLON bussit ja ratikat -projektiin tekijöinä ja kokijoina.

Avajaistunnelmaa
Sari Siekkinen-Vappulan mielestä projekti oli erittäin onnistunut, sillä projektiin saatiin paljon innostuneita mukaan. Opettajia lähti mukaan 30 koululta ja päällisiä tehtiin 130 kappaletta. Suurin osa oli ryhmätöinä tehtyjä, joten osallistujia ILON OLON ratikat ja bussit -projektissa oli varmasti lähes 500. Erityisen hienoa oli, että osallistujia oli lapsista aikuisiin ja kouluja niin alaluokilta kuin aikuisasteen oppilaitoksista. ILON OLON -projekti näkyi myös mediassa, sillä tempaus noteerattiin mm. Metro-lehdessä, metron ja ratikoiden liikkuvan kuvan ilmoitustauluissa, Hesarin omakaupunki -sivuilla, Suuri käsityökerho -lehdessä, radiossa ja erilaisten yhteisöjen julkisilla facebook-sivuilla sekä blogeissa (esim. HSL, Designmuseo, NOVITA). WDC:n omilla sivuilla oli etusivulla kuva projektistamme tapahtuman aikana!

Hieno yhteisöllinen tempaus, joka vei käsityöniloa eteenpäin, summaa Siekkinen-Vappula.
Teksti Muru Juurola ja kuvat Sari Siekkinen-Vappula

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti