perjantai 30. joulukuuta 2011

Mennyt vuosi - mitä jäi käteen?

Enää muutama päivä vuotta 2011 jäljellä pistää pohtimaan, mitä jäi vuodesta 2011 käteen. Käspaikan näkökulmasta, käsityön näkökulmasta. Käspaikka yhdistys perustettiin, Tekstiiliopettajaliitto juhli 100-vuotissynttäriä, tuhannet neuloivat isoäidinneliöitä, Käspaikan Facebook-sivusta tuli tavattoman suosittu, Punomo palkittiin, perusopetuksen tuntijako jäi pöydälle, Suomen suurimmat käsityömessut Tampereella keräsivät jälleen ennätysyleisön. Ja varmasti paljon, paljon muuta erityistä. Käsityöharrastus voi hyvin, yrittäjiä lienee tullut alalle lisää. Kertokaa, mitä teille jäi mieleen?

Uuden vuoden juhliin iloista mieltä kaikille! Taitaa muuten olla yksi harvoista tuotteista, joita käsityötä harrastavat eivät edes yritä valmistaa itse - ilotulitteet. (vuoden huonoin tsoukki?)

Tässä vielä koonta joulukalenterin luukuista. Mikä oli paras? jos teksteistä noin pienenä saa selkoa...

4 kommenttia:

 1. Kalenterista valitsen luukun 5.12. Käsityö on LEIKKIÄ! LEIKKIÄ!

  Koko elämä parhaimmillaan on leikkiä, jotain minkä saa itse keksiä, muokata käänteitä kun juoni etenee, leikkiä ja olla yhdessä kavereiden kanssa, mielikuvituskaveritkin mahtuvat mukaan ja osaavat ihan mitä vaan!

  Joskus on ihanaa leikkiä yksin, rauhassa. Leikkiin sopivat kaikki tunteet: vakavat, vihaiset, vimmaiset ja vallattomat! Viha ja rakkaus, äly ja tunteet.

  Leikki opettaa, leikkiessä oppii, ajattelee ja pohtii. Usein leikki jää kesken, muttei sekään haittaa, tilalle kun on aina tulossa monta uutta ideaa uusiksi leikeiksi. Ja vanhaa leikkiä voi aina jatkaa ja kehittää. Leikin välineet voivat olla moninaiset – aina jotain on käsillä!

  VastaaPoista
 2. Just nyt mulle kolahtaa tuo 9.12 luukku "vastakulttuuria hikipajoille". Sen kun saisi useammankin kaaliin. Nyt kun tosi kriittisellä katseella arvioin noita luukkuja huomaan, että yhdessäkään luukussa ei ole sanaa "ilmaisu"!! Jos käyttäisin tätä tutkimusaineistona johonkin, varmasti tarttuisin moiseen dissaukseen.

  VastaaPoista
 3. Anonyymi1/05/2012

  oIKEIN ON AJATTELUNAIHETTA JOKAISESSA!
  Hieno idea, kuka lienee keksinyt.

  Hyvää uutta vuotta! Katri A.

  VastaaPoista
 4. Merja Saarinen1/09/2012

  Kalenteri-idea oli kiva. Sen seuraaminen kuitenkin unohtui jostain syystä ;).

  Mikä oli paras teksti? 1) "sukupolvia yhdistävä" on tullut hyvin konkreettiseksi kun on päässyt mummina sen kokemaan 2) "valintojen avaruus" on hieno ja sopii uuden vuoden motoksi.

  VastaaPoista