keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Säikeitä – Käspaikan blogi

Käspaikan blogin nimeksi valikoitui on SÄIKEITÄ. Kiitos kaikille nimikisaan osallistuneille! Ehdotuksia tulikin kokonaista 121, joista Käs -alkuiset nimet olivat ylivoimaisesti ehdotetuimpia (33,9%).

Raati arvuutteli pitkään muutaman ehdokkaan välillä, mutta päädyimme lopulta muokkaamaan ehdotettuja. Näin syntyi SÄIKEITÄ. Nimikisassa kaikki ovat siis tavallaan voittajia, joka sopii tietysti hyvin Käspaikan henkeen. Koska konkreettisen palkinnon jakaminen 121:een osaan on mahdotonta, päädyimme arpomaan palkinnon saajan kaikkien osallistujien kesken. Kaikki ehdotukset laitettiin öökkösjärjestykseen ja niiden joukosta valittiin satunnaisessa käsityöblogissa mainitulla satunnaisgeneraattorilla kolme nimeä. Näiden nimien ehdottajat olivat Juha Toivonen, Sirpa Räisänen ja nimimerkki Sonjanen. Onnea! Voittajiin on jo otettu yhteyttä henkilökohtaisesti.

SÄIKEITÄ tuntui viehättävältä, koska siitä heti aukesi monia merkityksiä. Säkeitä, säihkettä, kuitu, seitti, verkko, rihmasto....

Tässä muutamia omia ja raatilaisten ajatuksia.

SÄIKEITÄ ei ole yksi vaan monta. Joukko, kokonaisuus, joka muodostuu yksittäisistä säikeistä. SÄIKEITÄ on erilaisia näkemyksiä arvostava suvaitsevainen joukko. Muodikkaasti sanottuna parvi, jonka identiteetti rakentuu jokaisen yksittäisen säikeen ansioista. Kaikki voivat vaikuttaa! SÄIKEITÄ ei ole kasa irrallisia pätkiä vaan kysymys on harmoniasta. "You don’t get harmony if everyone sings the same note", kuten kaiketi Steve Honey on sanonut.

SÄIKEITÄ saa ajatukset johonkin hienoon, hienovaraiseen. Hienoista kuiduista syntyy vahva sidos, josta on pidettävä huolta. Toisaalta rihmastomaisena SÄIKEITÄ eivät erilaiset repeämät hätkäytä. SÄIKEITÄ on joustava sidos. Punoutuva prosessi, joka on avoin moninaisuudelle. Tervetuloa kaikki luonnonkuidut, hienot silkit, hiostavat polyesterit. Aina voi tehdä uusia sekoitteita. SÄIKEITÄ viittaa mahdollisuuteen järjestellä erilaisista, olemassaolevista palasista uusia kokonaisuuksia.

Ja onhan Säieteoria viimeisintä uutta esimerkiksi fysiikan tutkimuksessa, jolla pyritään saamaan selvyyttä alkuräjähdykseen.

Olisi mukava kuulla, mitä kaikkea SÄIKEITÄ tuo sinulle mieleen. Kommentoi!

Säkeitä ja säihkettä toivovat blogin ylläpitäjät!

PS. Blogin taustakuva on vielä hakusessa. Käsityömäisyyden tuntua olisi kiva saada. Ehdotuksia otetaan vastaan!

4 kommenttia:

 1. Voittajat on valittu!

  Kaikki ehdotukset laitettiin öökkösjärjestykseen ja niiden joukosta valittiin satunnaisessa käsityöblogissa mainitulla satunnaisgeneraattorilla kolme nimeä. Näiden nimien ehdottajat olivat Juha Toivonen, Sirpa Räisänen ja nimimerkki Sonjanen. Onnea!

  Voittajiin ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti.

  VastaaPoista
 2. Hieno, pirteä ja blogia moni-ilmeisesti kuvaava nimi. Erittäin onnistunut nimivalinta! Onnea Säikeelle!

  VastaaPoista
 3. Säikeitä on todella sopiva nimi Käspaikan blogille! Se on mielestäni kaunis ja monimerkityksisyys antaa sille syvyyttä ja herättää ajatuksia.

  Blogin väreillä toteutettu kirjoneule sopisi mielestäni hyvin taustaksi.

  VastaaPoista
 4. Hieno nimi!

  Kuva-aatos: Säikeistä lankaa, josta neulepintaa syntymässä, vaakakuva, oikealta vasemmalle syntyprosessia. Säikeet yhdistymässä langaksi samaan tapaan kuin Käspaikan Kihnun nauhan mallikuvassa http://www.kaspaikka.fi/kulttuuri/kihnu/ ja vasemmalla reunalla samoista väreistä valmista/valmistuvaa neuletta

  VastaaPoista